A B C D E F G H I K L M P Q S T W

A

ABV
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Alkoholio stiprumas" termino. 
Airis, 1830 metais patobulinęs ir užpatentavęs naujojo tipo, dviejų kolonų distiliavimo įrenginį.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Amžiaus nuoroda" termino. 
Viskis - distiliuotas, brandintas ir išpilstytas į butelius Airijos teritorijoje.
Šiuose sandėliuose laikomas viskis, kol už jį nėra sumokėtas alkoholio akcizo mokestis. 
Terminas vartojamas akoholio kiekiui viskyje nurodyti.
Iš šio ąžuolo pagamintos statinės viskio gamintojų tarpe yra sutinkamos bene dažniausiai.
Terminas, nurodantis kiek metų prieš išpilstant į butelius, viskis buvo brandintas ąžuolinėse statinėse.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Angelų dalis" termino. 
Gėrimui bręstant ąžuolinėse statinėse ir per medienos poras nuolat sąveikaujant su oru, dalis jo išgaruoja. Būtent šią, prarastą gėrimo dalį viskio, konjako ar kitų statinėse brandinamų gėrimų gamintojai vadina romantišku „Duoklės Angelams“ arba „Angelų dalies“ pavadinimu.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Aromatas" termino. 
„Gėrimo aromatas“ arba tiesiog „Gėrimo kvapai“ - vienas svarbiausių ir įdomiausių gėrimo vertinimo kriterijų.
Auchnagie distilerija gyvavo beveik 100 metų. Prasidėjusi nedideliame ūkininko ūkyje, gyvavimą užbaigė priklausydama vienai didžiausių to meto viskio kompanijų.

B

Nors šis terminas plačiau paplitęs tarp amerikietiško viskio gamintojų, tačiau pastaruoju metu "baltasis šuo" daromas bei į butelius pilstomas ir kitose viskį darančios valstybėse.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Miežiai" termino. 
Nuo pat distilerijos įkūrimo ir iki šių dienų, už BenRiach distilerijos sienų nevyksta nieko ypatingo. Tiesiog nuoširdžiai, kruopščiai ir atsakingai daromas viskis ir tai yra puikus viskio gamybos pavyzdys.
Ši salyklinio viskio distilerija vadinama škotiško maišyto viskio Bell’s namais. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Maišytas viskis" termino. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Akcizo sandėlis" termino. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Burbonas" termino.
Ilgus metus spiritas bręsdamas ir sąveikaudamas su statine iš medienos išskalauja ir ištirpdo natūralias aromatines medžiagas, bei įgauna gintarinę spalvą, tampa sudėtingesnio aromato ir skonio gėrimu.
Bunnahabhain kiek skiriasi nuo kitų Islay saloje daromų viskių. Kiek neįprastas, daugeliui pradedančiųjų viskio ragautojų keistu vadinamas dūminis aromatas, šios distilerijos viskiuose nėra toks intensyvus
Amerikietiško viskio rūšis. Šios viskio kategorijos pavadinimas kildinamas iš Kentukio valstijoje esančios Burbono grafystės (Bourbon County) pavadinimo.
Viskio darykla, kuri pastaruoju metu labai dažnai vadinama „Kaip seniausia licencijuota viskio darykla pasaulyje". 

C

Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Statinės stiprumo" termino.
Chichibu yra viena naujausių Japonijos distilerijų šalyje ir pirmoji pastatyta nuo 1970 metų. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Šaltasis filtravimas" termino. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Koloninis distiliavimo aparatas" termino. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Koloninis distiliavimo aparatas" termino. 
Compass Box Whisky Company – pakankamai jauna, didiesiems pasaulio alkoholio koncernams nepriklausanti įmonė. Ji yra yra puikus pavyzdys, įrodantis, jog  neprivalu turėti šimtametę viskio gamybos istoriją, kad turėtum pasisekimą viskio darymo versle ir būtum mėgiamas bei aukštai vertinamas viskio vartotojų.  
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Statinių meistras" termino. 

D

Keletoje Škotijos viskio daryklų yra įrengtos patalpos kuriose daiginami miežiai.
Procesas, kurio metu atskiriamas vanduo nuo etilo alkoholio. Šis procesas pagrįstas jų virimo temperatūrų skirtumais.
Distiliacijos metu, iš kondencatoriaus išbėgantis spiritas suskirstomas į tris dalis. Pirmoji dalis vadinama "galva".
Distiliuojamo spirito dalis, kuri naudojama brandinimui statinėje. 
Distiliacijos metu, iš kondencatoriaus išbėgantis spiritas suskirstomas į tris dalis. Paskutinė frakcija vadinama "uodega".