Master blender arba viskio kupažo meistras

Viskiui besibrandinant ąžuolo statinėse daryklos sandėliuose, viskio kupažo meistras (ang. master blender) periodiškai tikrina mėginius iš kiekvienos jų ir vertina kokybę. Kai statinės pasiekia reikiamą skonio ir aromato profilį, jos keliauja į kupažą leidžiamiems viskiams arba, išskirtiniais atvejais, yra išpilstomos kaip atskiras vienos statinės viskio leidimas. Viskio kupažo meistro darbas reikalauja ypatingų įgūdžių, savybių, žinių ir ilgų metų praktikos. Be to, ant jo pečių krenta didžiulė atsakomybė, nes nuo jo gebėjimų priklauso naujų produktų kūrimas bei nuolat leidžiamų gėrimų pastovios kokybės išlaikymas. Kupažo meistras - svarbiausias kiekvienos viskio daryklos žmogus.


Nuotraukoje Taivano “King Car Distillery” viskio daryklos, kuriančios “Kavalan” prekės ženklo viskį kupažo meistras  - ponas Ian Chang.