Šaltoji viskio filtracija

Kuomet viskis nėra filtruotas atšaldant, maišant jį su vandeniu, šaldant iki žemesnės nei 46 procentų alkoholio tūrio koncentracijos ar maišant su ledu, jis gali susidrumsti. Tai atsitinka visiškai natūraliai, reaguojant viskyje distiliacijos ir brandinimo metu atsiradusioms medžiagoms. Kai kurie viskio gamintojai naudoja šaltąją filtraciją siekdami išvengti nesusipratimų dėl estetinio jų produkto vaizdo, o tuo tarpu kiti, stengiasi šviesti savo vartotojus ir didžiuojasi leisdami savo viskius nenaudodami šio filtracijos metodo. Puikus tokio viskio pavyzdys yra nuotraukoje matomas Caol Ila viskio leidimas. Šio viskio stiprumas yra sumažintas iki 40 procentų alkoholio tūrio, prieš tai jo nefiltravus atšaldant. Būtent dėl to, šis viskis yra itin drumstas. Etiketėje tokie viskiai turi nuorodą „un-chillfiltered“, „non chill filltering“ ar „non-chill filltered“.