Japonija

Japoniško viskio gamintojai nuo pat pradžių stengėsi atkartoti škotiško viskio gamybos procesą. Japoniško viskio pionieriai, tokie kaip Taketsuru studijavo škotiško viskio gamybą ir pabandė tai atkartoti Japonijoje. Net ir Hokkaidō vietovė, kurioje buvo pastatyta Yoichi distilerija Taketsuru manymu, geriausia atkartojo Škotijo klimatą, nors finansiškai tai nebuvo pati patraukliausia vieta. Dėl finansinių aspektų pirmoji viskio distilerija Yamazaki buvo pastatyta patogesnėje vietoje.

Skirtingai nuo Škotijos, kurioje didžiąją dalį salyklinio viskio distilerijos gamina tam, kad parduotų maišyto viskio gamintojams ir todėl gaminamo viskio stilių stengiasi pritaikyti prie maišymui reikalingo viskio. Japonijoje yra kitaip. Tradiciškai tos pačios kompanijos valdo ir spirito distilerijas bei maišyto viskio prekės ženklus. Šios kompanijos nenori į savuosius mišinius naudoti konkurentų pagamintą viskį, todėl Japonijoje maišytas viskis gaminamas tik iš tom kompanijom priklausančių distilerijų spirito.

Tai reiškia, kad Japonijoje maišyto viskio gamintojai turi kur kas mažesnę skonių paletę savojo viskio kūrimui. Gal būt tai yra faktorius, kodėl nėra daug rūšių Japoniško maišyto viskio. Kaip atsaką į tai,  paskutiniu metu, Japonijos spirito varyklos, pradėjo gaminti daugiau skirtingo stiliaus viskio. Šiuo metu Japonijos spirito varyklai ganėtinai būdinga pagaminti plataus stiliaus  viskių diapazoną, nuo durpinio, būdingo Škotijos Islay regionui iki lengvesnio vaisių ir gėlių aromato panašaus į Škotijos Speyside regiono salyklinį viskį.

Hanyu

Šiuo metu viskio nebegamina, o distiliavimo įranga jau išmontuota. Tik 2000 metais uždarius HANYU distileriją, viskio žinovai suprato, ką bus praradę.